23948sdkhjf

EU kopierer den danske energisparemodel

For at opnå energibesparelser på 20 procent inden 2020 kopierer Europa-kommissionen i et nyt direktiv den danske energisparemodel. Det åbner et solidt marked for dansk ekspertise på energisparefeltet.
Danmark danner skole for et nyt EU-direktiv, som skal bane en del af vejen mod 20 procent energibesparelser i EU. Direktivet, der bliver præsenteret af Europa-kommissionen i dag, lægger op til, at energiselskaber i hvert enkelt EU-land skal realisere energibesparelser på samme måde, som man gør i Danmark.

Meget stort marked for dansk ekspertise
Ifølge kommissionen vil direktivet åbne for investeringer for op til 200 mia. euro. Investeringer for ca. 80 mia. euro vil være i danske nærmarkeder.

- Den danske model for energibesparelser er en effektiv og billig måde at opnå besparelser og CO2-reduktioner på. EU-direktivet cementerer, at den danske model er en succes, og det åbner for et meget stort marked for dansk ekspertise i energirådgivning, siger Ulrich Bang, EU-chef i Dansk Energi.

Den danske model
I Danmark realiserer energiselskaberne årligt energibesparelser hos virksomheder og i danske hjem for syv milliarder kroner. I dag arbejder 40 selskaber i energisektoren målrettet med energibesparelser, og det har genereret 1200 samarbejdsaftaler med erhvervslivet.

- I Danmark har modellen affødt et marked for energibesparelser, og det har afsmittende effekt på andre brancher. At få andel i blot en del af det kommende europæiske marked vil utvivlsomt skabe vækst og job i danske energirådgivningsvirksomheder, derfor vil vi arbejde for, at direktivet bliver vedtaget, siger Ulrich Bang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125