23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Solcelleanlæg 
Dansk Vindenergi ApS har på vegne af Birkelse Gods og Godsejer Jørgen Skeel søgt Brønderslev Kommune om at få lokalplanlagt for etablering af et cirka 145 hektar stort solcelleanlæg på en del af ejendommen Tagmarksvej 60, Brønderslev umiddelbart nordvest for Store Vildmose. Anlægget vil få en kapacitet på cirka 100 MW og forventes at kunne dække cirka 27.000 husstandes årlige el-forbrug. 

Forud for udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg skal der gennemføres en fordebat, og der er nu udarbejdet debatmateriale, som sendes i fem ugers høring, når økonomiudvalget har givet grønt lys. /Brønderslev Kommune

Solenergianlæg 
Saltø Gods ønsker at opstille et solenergianlæg på cirka 100 hektar, og hvis det skal kunne lade sig gøre, skal der uarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg. Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune principgodkendte forleden, at der udarbejdes forslag til nyt plangrundlag. 

I forbindelse med udarbejdelsen af kommuneplantillægget skal kommunen indkalde idéer og forslag fra omboende og offentligheden. /Næstved Kommune

Solvarmeanlæg 
Randers byråd har vedtaget Lokalplan 684 for Solvarmeanlæg ved Værum endeligt. Hermed er der banet vej for etablering af et solvarmeanlæg med tilhørende tekniske anlæg. 

Arealet anvendes i dag som landbrugsjord. /Randers Kommune

Byforskønnelsesprojekt
Hedensted Kommune gennemfører et byforskønnelsesprojekt, som vedrører Torvet, Bredgade og Aagade i Tørring. Første etape udføres i Aagade, og her er arbejdet indledt.

Anden etape, som gælder Bredgade, sættes i udbud i juli - august med forventet anlægsstart i september 2019 og med en anlægsperiode frem til december. Anlægsperioden kan dog forlænges hvis Hedensted Spildevand skal udføre reparationer af regn- og spildevandssystemet på strækningen. Tredje etape forventes gennemført i 2021 når de store byggerier omkring Torvet er afsluttet.

Projektet var på dagsordenen, da Udvalget for teknik forleden holdt møde, og herfra anbefales det, at byrådet godkender ansøgning om anlægsbevilling og rådighedsbeløb på 4,5 mio. kr. til igangsætning af anden etape på Bredgade.

Hedensted Kommune har udarbejdet byforskønnelsesprojektet i tæt samarbejde med Udviklingsrådet i Tørring. Anden etape i Bredgade omfatter etablering af en ny vejprofil med vejtræer langs den østlige side af vejbanen. Træerne står primært i en græsrabat, hvor de gradvist bliver tættere i takt med at man nærmer sig Gudenåen. Omkring åen vil der være en åbning med kig til vandet. Der bliver i begge sider af Bredgade anlagt fortov med fliser samt cykelsti i asfalt, begge dele i samme niveau og adskilt af granitsten. Vejbredden indsnævres, så der bliver plads til parkeringslommer langs hele handelsgaden. /Hedensted Kommune

Affaldsbehandlingsanlæg
Ikast-Brande Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af et affaldsbehandlingsanlæg på ejendommen St Nørlundvej 1, Smedebækvej 32A og Smedebækvej 32B Ejstrupholm vest for Gludsted.

På adressen har der i en længere årrække været drevet maskinstation - herunder i en periode med en plads til nedknusning og oplag af genanvendeligt byggeaffald og lignende.

Maskinstationen er lukket ned, og en ny ejer, der har overtaget bygningsmassen og arealerne umiddelbart deromkring, har indsendt den aktuelle ansøgning.

Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune gav forleden tilladelse til etablering af et affaldsbehandlingsanlæg med oplags- og knuseplads samt tilhørende jordvold på adressen./Ikast-brande Kommune

Nedgravede affaldssystemer
Ishøj byråd har besluttet, at boligselskaber skal tilbydes kuber og nedgravede affaldssystemer med delt finansiering.

Vestforbrænding har udarbejdet et notat, som beskriver forskellige finansieringsmodeller og anbefaler en delt finansiering, hvor kommunen indkøber, ejer og vedligeholder materiel. Boligselskabet håndterer og finansierer den del af etableringen, der består af gravearbejde, nedsætning af betonkasse, belægning og eventuel belysning mm.

De boligselskaber, der har tilkendegivet interesse for de nedgravede affaldssystemer, er fire afdelinger i Vildtbanegård samt Vejleåparken.

Ud fra boligselskabernes hidtidige tilkendegivelser er renovationsområdets investeringsbehov ved delt finansiering af nedgravede systemer til mad- og restaffald, glas, papir, plast og metal vurderet til 12,6 mio. kr. Dette er vurderet til at være den maksimale investering, kommunen skal foretage, hvis alle boligselskaber vælger at følge deres tilkendegivelser. /Ishøj Kommune

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079