23948sdkhjf

Dansk vækstvirksomhed opfører kæmpe solcelleanlæg i Italien

Fire gange større end det største danske solcelleanlæg – så stort er det anlæg, som den danske projektudvikler European Energy A/S har opført til energiselskabet EnergiMidt i italienske Caposele.
Anlægget, der både er udviklet og bygget af European Energy, har en kapacitet på 4,2 MW, hvilket er 4 gange større end det største danske solcelleanlæg. Anlægget blev sat i drift i februar 2011 og har i det første driftsår produceret mere strøm end forventet. Den årlige energiproduktion svarer således til energiforbruget i ca. 1500 danske parcelhuse.

- Caposele er det største solcelleanlæg vi har udviklet, og vi er meget stolte af det, siger administrerende direktør i European Energy A/S, Knud-Erik Andersen.

Selskabet, der har 43 ansatte og omsætter for 439 millioner kroner om året, har siden sin start i 2004 udviklet 15 solcelleparker og 41 vindmølleparker for en total investeringssum på over tre milliarder kroner.

- Vi har hele tiden haft fokus på udvikling og drift af vindmølle- og solcelleparker, men har i løbet af de forgange år tilpasset vores forretningsfokus fra primært at være en uafhængig strømproducent til at være projektudvikler, siger den administrerende direktør og tilføjer:

- Vi opfatter Energi Midt som en fremsynet og yderst kompetent samarbejdspartner indenfor vedvarende energi og ser frem til at udvikle samarbejdet i Danmark og udlandet.

European Energy har lige nu aktiviteter i 12 europæiske lande.

Energien i fokus
Også hos EnergiMidt er tilfredsheden med det nye kæmpeanlæg stor.

- Erhvervelsen af solcelleparken i Caposele er en vigtig milepæl for os i bestræbelserne på at købe energiparker til vores egen balance, fortæller Mikkel Abildtrup, chef for Vedvarende Energi hos EnergiMidt.

- Vi har som energiselskab stor fokus på øget anvendelse af vedvarende energi og på det stigende behov for egenproduktion af CO2-fri strøm. Det er samtidig en tilkendegivelse af, at vi tager vores forpligtelse til at være med til at fremme udviklingen indenfor bæredygtig energi alvorligt, forsætter han.

Mikkel Abildtrup understreger, at de udenlandske solcelleprojekter ikke skal ses som et tegn på, at den midtjyske forsyningsvirksomhed pludselig lider af udlængsel. Hovedaktiviteterne er stadig i høj grad koncentreret om det centrale Jylland.

Det handler ifølge energi-chefen mere om at lokalisere de rigtige projekter og efterfølgende udnytte de vedvarende ressourcer optimalt – uanset hvor de måtte findes.

- På nogle områder – specielt indenfor solenergi - er de længere fremme i udlandet, og så kan det være både relevant og rentabelt for os at handle internationalt. Det har selvfølgelig også været en faktor, at vi i hele forløbet har kunnet føle os i trygge hænder hos vores samarbejdspartner European Energy, og vi har i rigtig mange henseender kunnet profitere af deres mange spidskompetencer på området, siger han.

European Energy modtog i 2011 prisen som ”Entrepreneur of the Year” indenfor cleantech i Ernst & Youngs konkurrence for vækstvirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094