23948sdkhjf

Mariagerfjord letter adgang til sol- og vindenergi

Mariagerfjord Kommune ændrer kommuneplanen, så det bliver lettere at få tilladelse til at opstille husstandsmøller og opsætte solceller på hustagene.
Fremover bliver det lidt nemmere for borgerne i Mariagerfjord Kommune at etablere deres egen energiforsyning i form af fx små møller eller solceller, det skriver Nordjyske.dk.

På det seneste møde i teknik- og miljøudvalget besluttede politikerne i forbindelse med en ny lokalplan at tillade opsætning af solceller. Udvalgsformand Preben Christensen mener, det kan tolkes som et signal om, at solceller fremover vil vinde indpas i flere lokalplaner.

- Der er jo ingen tvivl om, at solcellerne er in for tiden, og vi havde en god snak om, hvordan vi forholder os til det. Og resultatet er, at vi i første omgang giver grønt lys for solceller i den nye bebyggelse (ny udstykning på Løgstørvej, red.), siger Preben Christensen til Nordjyske.dk

Rent visuelt sætter udvalget dog grænser for solcellernes udfoldelse på tagene.

- Det må ikke komme til at se træls ud, og derfor siger vi, at solcellerne skal etableres på taget med samme hældning som selve tagkonstruktionen, så det falder naturligt ind, forklarer Preben Christensen til Nordjyske.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109