23948sdkhjf

Eksport af vindmøller afhænger af statsgarantier

Det er svært at skaffe penge til store vindmølleparker – så svært, at Vestas og Siemens nærmest er blevet afhængige af statslige garantier for at få ordre. Det skriver DR Penge.
Ifølge DR Penge viser nye tal en voldsom vækst i Eksport Kredit Fondens (EKF) garantier til vindprojekter over de seneste år. Fx havde EKF i 2009 stillet 10,4 milliarder kroner i garantier til vindsektoren, et tal der i 2011 var tredoblet til 33,1 milliarder kroner.

- I den her periode tyder meget på, at Eksportkreditfonden er utrolig vigtig for, at vindsektoren overhovedet kører rundt, siger senioranalytiker i Alm. Brand, Michael Friis, til DR Penge.

Årsagen til den store afhængighed af de statslige garantier er, at det siden finanskrisen brød ud har været meget vanskeligt at skaffe de store lån, der er nødvendige for at etablere de store vindmølleparker.

EKF kan her gå ind og tilbyde at garantere for lånet, hvis en udenlandsk virksomhed eksempelvis ønsker at købe en vindmøllepark fra Vestas eller Siemens. På den måde er bankerne mere villige til at låne penge til projektet, så leverandøren kan få ordren hjem, skriver DR Penge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176