23948sdkhjf

Christiansborg får bedre indeklima og sparer på energien

Samtlige ventilationsanlæg på Christiansborg er blevet opgraderet med energibesparende løsninger, som sender indeklimaet til tops og elregningen i bund.
Christiansborg kan glæde sig over et bedre indeklima efter en gennemgribende opgradering af ventilationssystemet. De nye energibesparende løsninger giver så markante strømbesparelser, at tilbagebetalingstiden er nede på cirka to år.

Det er Smock Ventilation, der i samarbejde med den førende leverandør af ventilationsprodukter, Øland, har stået for den nye ventilationsløsning, som spiller en central rolle i en større energirenovering af de gamle bygninger. Alt elektrisk udstyr har været under lup, lige fra lamper og pc’er til alarmer og ventilationsanlæg for at finde ud af, hvor der kunne høstes miljømæssige gevinster.

- Ventilationssystemet er et af de områder, hvor elmåleren typisk slår tydeligst ud. Mange steder har man ventilationsanlæg med adskillige år på bagen, og her er der virkelig penge at hente ved at skifte til nye energibesparende løsninger, siger Carsten Madsen, salgsdirektør i Øland.

På Christiansborg er strømbesparelserne så store, at investeringen ifølge Smocks beregninger er hentet hjem på cirka to år.

Smock Ventilation, der er specialiseret i energioptimering af eksisterende ventilationsanlæg samt service og vedligeholdelse, vandt opgaven på Christiansborg i et udbud med deltagelse af fire andre leverandører.

Den økonomiske ramme for projektet var 1,2 mio. kroner og omfattede en opgradering af 60 ventilatorer.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079