23948sdkhjf

Danfossdirektør i spidsen for nyt vækstteam

Dansk erhvervsliv, entreprenører og forskere skal rådgive regeringen om, hvordan man skaber de bedste vækstvilkår inden for energi og klimaområdet.
Med en stigende efterspørgsel på verdens energiressourcer og klimaforandringer er en grøn omstilling nødvendig, og det skaber store muligheder for danske virksomheder, som kan få del i det voksende globale marked for vedvarende energi samt energieffektivitets- og klimaløsninger. En efterspørgsel som blandt andet vil komme fra de nye vækstmarkeder.

Det nye vækstteam skal i den sammenhæng blandt andet give input til, hvordan man bedst muligt understøtter virksomhedernes vilkår inden for forskning, udvikling, markedsmodning og demonstration. Samtidig skal vækstteamet også se på virksomhedernes adgang til finansiering, eksportmarkeder og tiltrækning af udenlandsk kapital til Danmark.

- Danske virksomheder har stor ekspertise indenfor klima- og energiløsninger, men vi skal blive bedre til at omsætte ekspertisen til globale eksportmuligheder. Vi skal kort sagt koble den grønne dagsorden sammen med vækstdagsordenen og skabe grøn vækst. Det kræver politisk handling at drive klima- og energidagsordenen fremad og derfor er jeg glad for, sammen med de øvrige medlemmer af vækstteamet, at få denne mulighed for at komme med konkrete anbefalinger til regeringen, siger manden i front for det nye vækstteam, Danfossdirektør Niels B. Christiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078