23948sdkhjf

Naturgasselskab slår igen

Fjernvarmeprojekt i Tylstrup er hverken lovligt eller grønt, lyder meldingen fra HMN Naturgas i kølvandet på Dansk Fjernvarmes kritik af selskabet.
Dansk Fjernvarme har de seneste dage kritiseret HMN Naturgas heftigt for at indbringe et projekt for fjernvarme i Tylstrup for Energiklagenævnet. Det naturgasfyrede kraftvarmeværk i Tylstrup skal ifølge projektet erstattes af overskudsvarme og kulbaseret varme fra Nordjyllandsværket i Aalborg.

- Denne sag er ganske enkel: Kul fortrænger naturgas, og det må det ikke, som lovgivningen er i dag, siger Susanne Juhl, administrerende direktør i HMN Naturgas.

Læs også: Dansk Fjernvarme langer ud efter HMN Naturgas

Blokerer ikke gode fjernvarmeprojekter
Dansk Fjernvarme mener, at HMN Naturgas blokerer for gode fjernvarmeprojekter.

- Tværtimod! Vi har de seneste par år været høringspart i cirka 80 sager, der vil give os en lavere gasafsætning. Vi har været enige i de 66 sager og kun i 14 tilfælde har vi klaget til Energiklagenævnet. Vi har fået medhold i de 11, og de tre sidste sager er ikke afgjort endnu. Vi klager kun, når der er grund til det, fordi samfundsøkonomien ikke hænger sammen, eller lovens bogstav ikke er overholdt i projekterne, siger Susanne Juhl.

Heller ikke Dansk Fjernvarmes påstand om, at projektet i Aalborg/Tylstrup skulle være miljøvenligt og grønt, køber HMN Naturgas:

- Når kul brændes af, sender det 40 % mere CO2 ud i atmosfæren end naturgas. Derfor er det både urimeligt og forkert, når Dansk Fjernvarme påstår, at kulbaseret fjernvarmeforsyning i Tylstrup er mere miljøvenlig end naturgas. Hvordan man end vender og drejer det, betyder projektet i Aalborg afbrænding af mere kul, siger Susanne Juhl.



Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094