23948sdkhjf

SE og PFA skaber bedre vækstvilkår for cleantech-virksomheder

Energiselskabet Sydenergi, SE, og PFA Pension går nu sammen om at etablere en kapitalfond på op i mod en mia. kroner, der er øremærket aktiviteter inden for VE og energieffektivitet.
Formålet med den nye kapitalfond, der lyder navnet SE Blue Equity, er at give små og mellemstore danske cleantech-virksomheder bedre vækstvilkår på blandt andet de globale markeder. Det skriver Børsen.

- Vi lever i en tid med et meget anstrengt finansielt klima, hvor cleantech-virksomheder med et stort internationalt vækstpotentiale ikke kan tage det næste skridt, fordi banken siger nej. Hvis man skal vokse inden for cleantech, kræver det store muskler på kapitalfronten, og det kan vi tilbyde samtidig med, at vi og PFA med vores store netværk kan sætte gang i en masse spændende synergier, siger bestyrelsesformand Niels Duedahl til Børsen.

Ifølge Niels Duedahl vil det typisk være underleverandører til vindmølleindustrien, virksomheder med fokus på energioptimering og it-virksomheder, den nye kapitalfond vil gå efter.

SE Blue Equity kan gøre en forskel
Formand for Copenhagen Cleantech Cluster, Anders Eldrup, vuderer, at SE Blue Equity vil kunne gøre en forskel inden for cleantechbranchen.

- Fonden er et skridt i den rigtige retning. De danske cleantech-virksomheder er typisk ret små, og hvis de skal kunne gøre sig gældende i større omfang uden for landets grænser, er der hårdt brug for at hjælpe dem med at tage det fulde skridt. Det tror og håber jeg, den nye fond vil kunne gøre, siger Anders Eldrup til Børsen.

Tidliger DSB-topchef, Søren Eriksen, bliver administrerende direktør for den nye kapitalfond.

- Jeg har fået mit ønskejob. Cleantech er enormt spændende, og samtidig har jeg også haft et ønske om at arbejde inden for kapitalfondsverdenen. Nu har jeg fået forenet de to verdener, så det hænger rigtig godt sammen, siger Søren Eriksen til Børsen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094