23948sdkhjf

Første el-færge, der sejler uden batterier, har kabel til land

Udbyhøj kabelfærge kunne godt kalde sig 'el-kabelfærge'. For det er den første færge i Danmark, som sejler på landstrøm, uden at der er batterier om bord.

Det har givet et helt andet arbejdsklima om bord Simon Ranum Sørensen, overfartsleder

Der er i stedet sat en stor kabeltromle med en 350 meter lang ledning på færgen med en stikkontakt i land, som færgen får strøm igennem, når den hiver sig frem og tilbage over den korte overfart på Randers Fjord ved brug af et trækkabel.

- Brændstofpriserne her ombord er tredoblet. Så det, at vi kan komme over ved at køre på el, hvor taksten er rimelig fast, det er jo noget helt andet, fortæller Simon Ranum Sørensen, der er overfartsleder på Udbyhøjfærgen til TV2 Østjylland.

Som Søfart tidligere har beskrevet, har den lille færge undergået en større ombygning på Assens Værft. Men el-kabelløsningen tog længere tid, så den er først kommet på plads nu, hvor færgen så også sejler helt lydløst og uden udledninger i luften.

- Det har givet et helt andet arbejdsklima om bord. Jeg kan mærke de dage, hvor jeg har været på arbejde, at der er en helt anden ro, og det nyder vi, siger Simon Ranum Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078