23948sdkhjf

Siemens indvier Østerild med verdens største rotor

Fredag stod den kæmpestoe 6 MW vindmølle endelig færdig i Østerild, og Siemens Wind Power kunne uofficielt indvie det nye testcenter.
Efter flere år med protester kunne det nationale testcenter for vindmøller i Østerild uofficielt indvies fredag. Det skete efter, at Siemens Wind Power som sidste hånd på værket i 120 meters højde endelig fik fastgjort den gigantiske rotor til nacellen, hvormed testcenterets første mølle officielt stod færdig.

Producenten prøvede også tidligere på ugen, at fastgøre rotoren, men det måtte opgives på grund af problemer med en af de kæmpemæsige kraner, der skulle hejse rotor og møllevinger op.

Møllen er Siemens Wind Powers 197 meter høje 6 MW-mølle, der er udstyret med verdens længste vinger på hele 75 meter, og hvis rotordiameter på 154 meter gør rotoren til verdens største.

Møllen, der forventes klar til serieproduktion i 2012, skal som den allerførste mølle testes i det ny center.

- En af de ting, vi kigger rigtig meget på i testfaserne, er rotorens ydeevne og samspil med den resterende del af møllen. Producerer den energi, som vi regner med, i alle vindhastigheder? Hvordan er støjen fra møllen, og hvordan er vindmøllens dynamik? Vi måler, hvordan de forskellige vindforhold belaster møllen, og hvordan møllen responderer på de belastninger, forklarede produktchef hos Siemens Wind Power, Rasmus Lund, tidligere på ugen til Ingeniøren.

En stor del af den indledende serieproduktion er allerede afsat til Dong Energy under en 1.800 MW rammeaftale, som placerer de første 300 af SWT-6.0-154 i Storbritanniens havvindmølleparker. Det skriver Ingeniøren.

Den oficielle indvielse af testcenteret finder sted 6. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141