23948sdkhjf

Elselskab opfordrer til at droppe mærkning af grøn strøm

Mens Norlys-direktør vil have ordningen for mærkning af grøn strøm droppet, vil resten af branchen holde fast

Mens eksperter og interesseorganisationer gentagne gange har kritiseret mærkningsordningen for grøn strøm for stort set ikke at have nogen klimaeffekt, melder et elselskab sig ifølge Børsen nu for første gang i koret:

- Der er brug for at finde et bedre alternativ. Indtil man finder på noget bedre, synes vi, at den nuværende ordning skal på pause eller droppes helt. Den giver ikke mening mere, siger Ulf Lund, direktør i Norlys til Børsen.

Andre i branchen vil dog holde fast i ordningen.

- Mærkningsordningen for grøn strøm er jævnligt blevet kritiseret, men ordningen baserer sig på certifikater, som er reguleret at EU-lovgivningen. Det er derfor det bedste tilbud, vi har til de klimabevidste kunder, som ønsker en garanti for, at de bruger strøm fra vedvarende energikilder, skriver Martin Dam Wied, afdelingschef i elselskabernes interesseorganisation Green Power Denmark i en mail til mediet.

Han bliver bakket op af både Ewii-direktør Lars Bonderup og Jens Brøgger fra Scanenergi.

Børsen fortæller, at forbrugerombudsmanden sammen med branchen er gået i gang med at kigge på, hvordan mærkningsordningen, hvor elselskaberne typisk investerer i grønne oprindelsescertifikater, der har fungeret siden 2020, kan komme til at se ud i fremtiden. Her vurderer man dog heller ikke, at der er grundlag for fundamentale ændringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125