23948sdkhjf

Danmarkshistorie: Energistyrelsen tager endnu et skridt i afviklingen af Ravn-feltet

Energistyrelsen sender miljøkonsekvensrapport for afvikling af Ravn-feltet i Nordsøen i høring

Det er operatøren Wintershall Nordzee B.V, der ansøger om tilladelse til afviklingen. 

Ravn-platformen og de tilhørende installationer blev bygget i 2015 og er beliggende inden for tilladelse 5/06 og 2/16 på den danske kontinentalsokkel ca. 245 km fra den danske kyst og ca. 15 km fra den tyske grænse. Ravn-platformen er tilkoblet to rørledninger og en forsyningsledning, som er forbundet med A6-A platformen i den tyske sektor.

- Der er er to suspenderede produktionsbrønde tilkoblet til Ravn-platformen, som ikke længere producerer. Selskabet har søgt om tilladelse til permanent at lukke Ravn-brøndene, og lukningen er underlagt en selvstændig miljøvurdering. De to Ravn-brønde vil skulle lukkes forud for afvikling af Ravn-platformen, skriver Energistyrelsen i en meddelelse. 

Danmarks første feltafvikling

Afviklingen af Ravn-feltet vil være Danmarkshistoriens første fulde afvikling af et olie- og gasfelt.

 Energistyrelsen kan pålægge rettighedshaver at fjerne anlæg m.v., som staten ikke ønsker at overtage efter endt anvendelse. Danmark har derudover forpligtet sig til at fjerne anlæg etableret i Nordsøen til indvinding og transport af olie og gas. 

Det betyder, at platform og tilhørende installationer skal nedtages og fjernes for at blive transporteret i land til ophugning eller genanvendelse. Rørledninger er ikke omfattet af denne forpligtelse. 

Energistyrelsen skal derfor vurdere, om rørledninger skal afvikles in-situ, dvs. efterlades efter rensning, eller helt eller delvist afvikles, så rørledningerne fjernes og transporteres i land.

Det er nu muligt for offentligheden, og herunder myndigheder og organisationer, frem til og med den 1. december 2023 at indgive kommentarer og stille spørgsmål til den danske miljøkonsekvensrapport for afvikling af Ravn-feltet i den danske del af Nordsøen til Energistyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093