23948sdkhjf

Fjernvarmeselskaber pauser geotermiske planer

Erfaringerne fra Viborg får nu flere kommuner i nabolaget til at afvente en drejebog fra Energistyrelsen, før de eventuelt borer efter varmt vand i undergrunden.
Alle risici skal undersøges, før de syd- og sønderjyske fjernvarmeselskaber eventuelt går videre med planer om at pumpe varmt vand op fra undergrunden til brug i fjernvarmeproduktionen.

Det skriver DR P4/Syd i kølvandet på historien fra Viborg, hvor opførelsen af et geotermisk anlæg er blevet stoppet med en 130 mio. kr. stor regning til fjernvarmeforbrugerne som konsekvens.

- Med de skader, der er sket oppe i Viborg, så er vi klar over, at man ikke skal tage ret store risici i det her, siger Peter Sørensen, der er direktør for Aabenraa-Rødekro Fjernvarme, til DR P4/Syd.

Medfører skrappere krav
Han afventer derfor en drejebog fra Energistyrelsen, som skal vejlede fjernvarmeselskaberne, inden de går i gang med at bore efter varmt vand i undergrunden.

Hos Tønder Fjernvarmeselskab har man planlagt geotermiske boringer siden 2009, og i juni blev planerne endeligt godkendt. Også her affæren fra Viborg spillet ind.

- Det har jo betydet, at de krav, der er blevet stillet over for vores projekt fra kommunen og Energistyrelsen har været noget skrappere, end de ellers ville have været, siger bestyrelsesformand i Tønder Fjernvarmeselskab Peter Nørkjær.

De tre geotermiske anlæg, der i dag findes i Danmark, ligger på Amager, i Thisted samt Sønderborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.235