23948sdkhjf

Dongs bundlinje skrumper

Energikoncernen bevæger sig i en positiv retning med en stigning på næsten 20 procent i indtjeningen på driften, men nedskrivninger trækker resultatet ned.
Færre omkostninger, større indtægter fra vindenergi og store nedskrivninger. Det er overskrifterne på Dong Energys halvårsregnskab.
De øgede indtægter kommer blandt andet fra de nye havvindmølleparker, Anholt og London Array i England. Men nedskrivninger sender resultatet ned under niveauet fra samme periode sidste år.

- Resultatet for første halvår er et godt skridt i den rigtige retning for DONG Energy. Koncernens indtjening (EBITDA) stiger med 18 procent i forhold til første halvår af 2012. Fremgangen er primært drevet af indtjening fra de nye offshore vindparker Anholt og London Array samt omkostningsreduktioner, skriver selskabet i en kommentar til regnskabet.

Halvårsregnskabet viser en omsætning på 36,01 milliarder kroner, og et resultat på 430 millioner kroner. Det er et fald på 325 millioner kroner i forhold til sidste år.

Omsætningen på vindenergi er vokset med en næsten 900 millioner kroner i forhold til 1. halvår 2012, og Dong Energy omsætter nu for 2,35 milliarder kroner i vindsektoren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141