23948sdkhjf

El-udbud er nødvendigt nu

Energinet.dk maner til besindighed. Placering af transformatorstation er ikke bestemt endnu, men udbud er nødvendig, fordi der er lang leveringstid.
Borgmestrene i Ishøj og Høje-Taastrup var ude med en undren over Energinet.dks udbud af blandt andet en transformatorstation. Udbuddet omhandler tilkoblingen af den nye havmøllepark ud for Stevns. Borgmestrene undrede sig, fordi placeringen ikke vedtaget endnu. Nu maner Energinet.dk til besindighed. Det skriver sn.dk.

- Da der er lang leveringstid på de anlæg og kabler, vi skal bruge for at få strømmen fra havmølleparken Kriegers Flak i land, er vi nødt til at lave udbuddet nu, så vi kan nå og blive klar til 2018. Men det betyder ikke, at der er taget stilling til, hvor transformerstationen skal placeres. Det er nu op til Naturstyrelsen og Energistyrelsen at udpege, hvilke områder, der skal undersøges nærmere i en VVM-redegørelse. Først derefter bliver det afgjort, hvor transformerstationen skal ligge,« siger Jens Christian Hygebjerg, der er Energinet.dks chefprojektleder på Kriegers Flak projektet, til sn.dk

Det er en placering i den grønne kile, som de to borgmestre frygter. Men Jens Christian Hygebjerg forsikrer, at der ikke bliver skrevet under på en kontrakt, før Energiministeren har godkendt investeringen, skriver sn.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.132