23948sdkhjf

Liberaliseringen af el-markedet er ingen succes

Kun en femtedel af forbrugerne har skiftet el-selskab, siden markedet blev liberaliseret i 2003.
Priserne er steget med 30 procent, og kun en femtedel af forbrugerne har skiftet selskab i løbet af ti år. Derfor har liberaliseringen af el-markedet for de danske husholdningerne ikke været en succes. Det skriver Bolius´ magasinet Bedre Hjem.

- Økonomisk set har liberaliseringen af el-markedet været en dårlig forretning for husholdningerne. Vi må konstatere, at elprisen er steget i perioden, og det bliver den sandsynligvis ved med, siger Mikael Togeby, der er civilingeniør og partner i konsulentvirksomheden Ea Energianalyse, til Bedre Hjem.
Mikael Togeby har analyseret udviklingen i elpriserne for Energistyrelsen.

Lille besparelse ved skifte

Kun en femtedel af de danske husholdninger har skiftet el-leverandør. Det er fordi, der ikke er en væsentlig besparing, mener professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, Frede Hvelplund.

- Folk vælger ikke ny el-leverandør, bare fordi der er frit valg. Der skal også være et økonomisk incitament i det, og det er svært at få øje på nu. For en familie med et gennemsnitlig forbrug på 4000 KWh vil det være i størrelsesordenen 2-400 kroner om året, siger professoren til Bedre Hjem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094