23948sdkhjf

Klumme: Brasilien venter, få fingeren ud!

Danske leverandører er bange for Brasilien! Det er en skam, for har man modet, venter det forjættede eksportland for leverandører til vindindustrien.
Brasilien vil udvide sin vindindustri. Få virksomheder har monopol på vigtige delkomponenter, og der er produkter, der simpelthen ikke eksisterer i landet. De problemer kan danske leverandører løse, fordi de har den nødvendige viden og teknologi.

På trods af det tøver danske leverandører med at etablere sig i landet. Manglen på lyst til et lokalt brasiliansk eksporteventyr skyldes måske at man har overkapacitet hjemme samt på markeder som Kina og USA. Men den brasilianske vilje til at udvikle deres industri gør, at markedet rummer en masse muligheder – muligheder som bør gribes af danske leverandører til vindindustrien.

Hvo intet vover, intet vinder
Det er produktionen, der gør Brasilien til et svært marked. Den brasilianske regering kræver, at en stor procentdel af de produkter, der indgår i færdige vindmøller er ”local content”. Derfor er det nødvendigt, at de danske virksomheder formår at starte en produktion i Brasilien, for at kunne udnytte de muligheder markedet rummer.

Der er dog ingen regel uden undtagelser. Danske virksomheder kan i mange tilfælde også drage fordel af at alliere sig med en eksisterende brasiliansk virksomhed for på den måde at få adgang til markedet. Og har man først adgang, er døren åben til Sydamerika på grund af Mercosur, det sydamerikanske handelssamarbejde.
”Local content” lyder måske skræmmende, men sandheden er, at det slet ikke er så besværligt at finde ud af hvilke produkter, der er i fokus. Den brasilianske regering har kortlagt de produktgrupper, der skal produceres lokalt. Det gør det nemt at finde rundt i hvilke komponenter, der skal produceres i Brasilien – og mange af dem kan danske leverandører matche.

Eksporteventyret har en udløbsdato
Det er netop ”Local content” der gør, at det giver mening, at satse på Brasilien nu. Ordningen fra den brasilianske statsbank (BNDES) og staten, giver de brasilianske slutkunder mulighed for at låne billige penge til opstilling af vindparker dog med kravet om, at mølleproducenten har brugt varer produceret i Brasilien.
Produktionen og leverancerne skal være på plads i 2015, så vil man have del i det brasilianske eksporteventyr indenfor vind, er det med at komme ud af starthullerne.
Nogen vil sikkert mene, at indtrængen på det Brasilianske marked er forbundet med megen usikkerhed og risiko. Det er også rigtigt, at det er et svært og omkostningstungt marked. Men det er lykkedes for mange, og de erfaringer kan andre trække på. Med de muligheder, der er i Brasilien, er undskyldningerne for at blive hjemme simpelthen for få. Kom nu ud - undersøg mulighederne og få del i et marked, der bare venter på det dansk vindmølleindustri har at tilbyde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094