23948sdkhjf

Energigiganter: Den europæiske el-forsyningssikkerhed i fare

Ni af de største el-producenter i Europa advarer om en truet energisikkerhed.
Sol og vindenergi er afhængig af vind og vejr. Den massive investering i Europa i disse energiformer giver store udfordringer i fremtidens elforsyning, fordi kraftværkerne lukker i takt med kapaciteten hos alternative energiformer bliver større. Nu advarer de ni største el-producenter i Europa om fremtidens forsyningssikkerhed. Det skriver Berlingske i dag.

- Vi er nødt til at sænke hastigheden, hvormed vi bygger nye vindmølle- og solcelleparker. I øjeblikket er det ikke bæredygtigt, sagde Gerard Mestrallet, administrerende direktør i franske GDF Suez, ifølge Berlingske, i en høring i EU-parlamentet.

Problem i Tyskland
Hos Dansk Energi tager man advarslen seriøst, og man er specielt opmærksom på Tysklands udfordringer.

- Men man kan ikke tage det som andet end en advarsel om, at forsyningssikkerheden er i fare. I mange lande, herunder Tyskland, subsidierer man massivt i teknologi, der producerer vilkårligt. Det første solpanel i sådan et system er nemt at integrere i et forsyningssystem, men når støtteordningerne bare fortsætter, ender de sidste solceller med at være en kritisk belastning for systemet. Kraftproducenterne lukker jo kraftværker, der kun bruges få dage om året. Disse værker kan ikke sættes ind i en fart på en råkold dag, hvor der er vindstille og skyer for solen. Her kan der opstå fare for forsyningssikkerheden. Heri ligger udfordringen for eksempelvis Tyskland, siger Ulrich Bang, EU-chef hos Dansk Energi, til Berlingske.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109