23948sdkhjf

Skal fremtidens renseanlæg have dyne på?

Tekstiler bruges i dag indenfor en lang række områder, også i stor skala, og Erik Juul Architects ser også tekstiler som et element i fremtidens energiproducerende renseanlæg.
Erik Juul har været med til at svare på Aarhus Vands efterlysning af gode ideer til fremtidens energi-producerende rensningsanlæg, og har indleveret sin idé gennem den åbne idékonkurrence.

Ideen er, at store isolerende tekstiler trækkes ud over de åbne bassiner, hvor iltningen finder sted på renseanlæggene. De isolerende tekstiler fungerer som dyner for bassinerne og sikrer, at temperaturerne er optimale for de biologiske processer, der finder sted i bassinerne – særligt om vinteren. Dermed øges kulstofhøsten, som er essentiel, når der skal produceres biogas af slammet samtidig med, at energiforbruget nedsættes. Ved at væve fleksible plastsolceller ind i tekstilerne kan dugen flyttes efter behov uden brug af tilført elektricitet.

Erik Juul Architects står bag ideen om SoftSpace, som er et samlet koncept for arkitektoniske tekstiler, der bidrager til at reducere energiforbruget i bygninger. SoftSpace er udviklet i samarbejde med professor Mette Ramsgaard Thomsen fra Arkitektskolen og 3M, der producerer intelligente tekstiler. Idékonkurrencen har dermed skabt en anledning til, at SoftSpace konceptet også kan inddrages i et nyt segment for Erik Juul Architects – nemlig rensningsanlæggene, som står overfor store investeringer i fremtiden.

Har du også idéer til fremtidens energiproducerende rensningsanlæg, kan du stadig nå at være med. Ved at indlevere din idé senest fredag den 4. oktober kl. 12 har du mulighed for at vinde en af tre præmier á hver 25.000 kr., som gives til det bedste forslag i forhold til høj realisme grad, særligt stort langsigtet energipotentiale og stor overraskelsesgrad og nyhedsværdi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078