23948sdkhjf

400.000 kr. til forskning i biobrændstof

Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet fik onsdag den overrakt 400.000 kr. af Tønder Energi- og Miljøfond i forbindelse med Energipolitisk Åbningsdebat på Christiansborg.
Klimakommissær Connie Hedegaard overrakte prisen til professor Lasse Rosendahl.

Prisen skal anvendes til avanceret måleudstyr, der skal drive forskningen i biobrændstof endnu et skridt videre. Biomasse-forskningsprogrammet har hovedfokus på termo-kemisk og bio-kemisk omdannelse af biomasse med henblik på enten energi eller fast, flydende eller gasformig produktion af biobrændstoffer.

- Forskningen i biobrændstof er både interessant og meget vigtig, siger Jim stjerne Hansen, der er bestyrelsesformand for fonden og formand for DS Håndværk & Industri.

- Programmet dækker hele værdikæden fra råstoffer gennem omstilling til slutanvendelse for eksempel i motorer eller kraftværker samt den efterfølgende udvikling i fuldt udstyrede bioraffinaderier, og jeg forventer virkelig, at vores donation kan rykke noget, der både er økonomisk relevant og kan gavne miljøet. Det er anvendt forskning, når det er allerbedst.

Tønder Energi- og Miljøfond er almennyttig/velgørende og har til formål at bidrage til bevarelsen og forbedringer af den danske natur og naturmiljø og arbejde for en mere effektiv og mindre skadevirkende udnyttelse af naturens råstoffer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094