23948sdkhjf

Ingstrup Fjernvarme kobler sig på Løkken Varmeværk

I stedet for at udskifte aldrende motorer vælger Ingstrup Fjernvarme at investere i transmissionsledning til Løkken Varmeværk.
Jammerbugt Kommune har netop stillet garanti for et lån på 10 mio. kr. til Ingstrup Fjernvarme, hvilket gør det muligt at anlægge en fem kilometer lang transmissionsledning til Løkken Varmeværk, oplyser Nordjyske.dk.

Samarbejdsaftalen mellem de to varmeværker vil give lavere varmepriser for de 190 medlemmer af Ingstrup Fjernvarme.

Redder uholdbar situation
Ingstrup Fjernvarme har i de senere år oplevet at flere og flere forbrugere melder sig ud og kaster sig over alternative opvarmningsformer.

- Det er naturligvis en uholdbar situation. Investeringen til Løkken sikrer, at nuværende og kommende forbrugere får attraktive fjernvarmepriser, udtaler kasserer Bent Sørensen fra Ingstrup Fjernvarme.

Fjernvarmeværket i Ingstrup slipper ligeledes for en udskiftning af værkets motorer til en pris af ca. tre millioner kroner – de penge skyder man nu i transmissionsledningen.

Fjernvarmeværket i Ingstrup vil ikke blive lukket, når de 190 forbrugere kobles på Løkken Varmeværk. De to foreninger forbliver selvstændige og Ingstrup Varmeværk skal fungere som back-up, såfremt Løkken Varmeværk får forsyningsproblemer.

Samarbejdsaftale nedsætter varmepriser
Varmepriserne i Ingstrup lå før aftalen kom i hus blandt de dyreste i Jammerbugt Kommune med en pris på 21.784 kroner for et standard enfamiliehus med et årligt forbrug på 18 MWh.

Prisen ventes i første omgang at falde til 16.000 kroner om året, muligvis yderligere såfremt Løkken Klit Camping gør alvor af interessen for at overtage overskudsvarmen fra Ingstrup Fjernvarme om sommeren.

Arbejdet med at anlægge transmissionsledningen startes op i løbet af de kommende måneder og meldes klar til brug inden august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094