23948sdkhjf

EU kan skabe usikkerhed om Dongs vindsatsning

En ny solid og langsigtet ramme for udvikling af grøn energi i Europa vil være de bedste betingelser for Dong Energys milliardinvesteringer i havvind i fremtiden.
Topchefen for Dong Energy Henrik Poulsen håber og tror, at det vil lykkes for EU's stats- og regeringsledere at vedtage en langsigtet grøn klima-strategi for Europa. Sker det ikke, vil det desværre få betydning for Dong Energys milliardsatsning i havvind, skriver dagbladet Børsen.

Skidt for investeringslysten
Dong Energy har netop hentet 13 mia. kr. fra bl.a. Goldman Sachs til brug for videreudviklingen af havvind, denne investering er først og fremmest bundet op på de forskellige landes nationale, energipolitiske rammer, der rammes væsentligt, hvis ikke det lykkes EU at fastlægge en fælles grøn klima-kurs.

- Det vil være skidt for investeringslysten og dermed øge de præmier, som investorer kræver for at kaste sig ud i havvind, forklarer Henrik Poulsen til dagbladet.

Dong-chefen kommer nok til at kigge langt efter en aftale på topmødet i denne uge. Især lande som Polen agerer stopklods for en grøn klima-strategi.

Polen som stopklods
I forbindelse med EU's klimastrategi vil lande som Frankrig, Storbritannien og de skandinaviske lande presse på for at få de østeuropæiske lande med Polen i spidsen til at acceptere et foreslået fælles mål om at reducere CO2-udledningen i 2030 med 40 procent i forhold til 1990-niveauet.

Klimastrategien skal være med til at mindske EU's afhængighed af Ruslands energireserver inden for gas og olie, men lande som Polen har vist sig uvllige til at følge med på den grønne bølge.

Polen vil kun gå med på de europæiske krav såfremt lignende mål indføres i USA og Kina.

Fortsætter massivt vindsats
Selvom der hverken er tegn i sol eller måne for at strategien for EU fastlægges hverken i dag eller i morgen, så er Henrik Poulsen fortrøstningsfuld og tror på, at den en dag blive ren realitet.

Derfor holder Dong også fast i vind-strategien og har netop indledt en massiv indsats for at tvinge omkostningerne ned med 40 procent inden for de kommende seks år.

Hos Dong anser man stadig havvind som en stærkt og konkurrencedygtig teknologi, der har gode vilkår i det stormombruste Europa – uanset om Polen får held til at sætte en stopper for en grøn europæisk klimastrategi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125