23948sdkhjf

Hofor gør grønt fjernvarmevand til permanent løsning

Sidste forår begyndte Hofor at tilsætte et ufarligt grønt sporstof til fjernvarmevandet i København. Forsøget blev så stor en succes, at ordningen nu bliver permanent.
I foråret 2013 tog Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, hul på et omfattende projekt. Her begyndte selskabet, der forsyner 500.000 københavnere med fjernvarme, nemlig at tilsætte et ufarligt grønt sporstof til fjernvarmevandet. Når vandet i fjernvarmesystemet farves grønt, er det lettere at opdage utætheder.

Projektet viste sig at blive en stor succes, der sparede både tid og penge, og derfor vælger Hofor nu at gøre ordningen med det grønne vand permanent. Dermed kan københavnerne også i fremtiden regne med lettere at opdage utætheder i deres fjernvarmeanlæg, oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Projektleder hos Hofor, Jimmi Eiberg, fortæller om projektets resultater og beslutningen om at gøre tilsætningen af sporstof permanent:

- Kan vi nedbringe antallet af utætheder, er det til gavn for både fjernvarmenettet, miljøet og kundernes pengepung. Det grønne sporstof i fjernvarmevandet har betydet, at kunderne lettere bliver opmærksomme på utætheder i deres varmtvandsbeholdere. Samtidig har det givet vores driftsfolk mulighed for langt hurtigere at lokalisere og dermed udbedre utætheder i fjernvarmenettet. Det gør, at vi kan spare ressourcer, som i stedet kan bruges på service til vores kunder på andre områder.

Jimmi Eiberg understreger i øvrigt, at tilsætningen af sporstof ikke berører københavnernes kolde drikkevand, hvis kvalitet fortsat vil være i verdensklasse og helt ufarvet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078