23948sdkhjf

EU-lederne fulgte dansk opfordring

EU's ledere opfordrede fredag EU-kommissionen til at gennemføre en undersøgelse af energisikkerheden og fulgte dermed dansk/svensk opfordring.
Tidligere på ugen havde Martin Lidegaard og hans svenske kollega Carl Bildt opfordret EU-lederne til at gennemføre en tilbundsgående undersøgelse af den europæiske afhængighed af fremmed energi og at udarbejde en plan for, hvorledes man kunne løsrive sig fra denne afhængighed.

I fredags opfordrede EU's ledere således EU-kommissionen til at gennemføre denne undersøgelse af energisikkerheden, med det mål at man til juni kan fremlægge en samlet plan for nedbringelse af EU's energiafhængighed, oplyser dagbladet Børsen.

Samtidig besluttede EU's ledere på et topmøde i fredags at sætte en ny ramme for EU's klimapolitik frem mod 2030 senest til oktober 2014.

Ledernes beslutning er en direkte konsekvens af Krimkonflikten.

Brænder ilden ud?
Det store spørgsmål er nu, hvor længe dette energipolitiske fokus varer ved. Tidligere klimaminister, prorektor ved Københavns Universitet og kommende medlem af Vestas’ bestyrelse, Lykke Friis tror på, at der en reel chance for, at Krim-krisen kan skabe energipolitiske forandringer i både Danmark og Europa.

- Med Krimkrisen er der nu mulighed for, at man i den offentlige energidebat i højere grad bliver tvunget til at have bidraget til EU's og landenes energiuafhængighed i forhold til omverdenen med i beregningerne, siger hun til Børsen.

Også Thomas Becker, EWEA, ser store potentialer i den nye energipolitiske dagsorden.

Han påpeger, at såfremt EU ønsker at øge sin uafhængighed, så er den bedste vej via vedvarende energi, hvor en stigning fra det nuværende forslag på en 27 procents reduktion af CO2-udslippet i forhold til 1990-niveauet til 30 procent vil skabe 570.000 nye arbejdspladser og en besparelse på 260 mia. årligt på energiindkøb udefra.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078