23948sdkhjf

Det samlede energisystem skal re-tænkes

Debatten om PSO-afgiften er væsentlig – men hele energisystemet skal tænkes igennem igen, hvis den danske energiforsyning skal stabiliseres, lyder det fra Dansk Energi.
Dansk Energi påpeger, at den danske evne til at forsyne sig selv med elektricitet er under pres. Vores elsystem er sårbart for strømsvigt og derfor er håbet, at Christiansborgs politikere vil kaste sig ud i en bredere diskussion om energisystemet end blot den om PSO-afgifter og konkurrenceevne, skriver dagbladet Børsen.

- Debatten om PSO-afgiften er væsentlig. Men signalet fra EU bør ændre grundlaget for, hvordan vi diskuterer energipolitik også i Danmark. Der er stort behov for at tænke det samlede energisystem igennem og få lavet en ny langsigtet forsyningsplan, der kan sikre fortsat stabilitet, siger vicedirektør i Dansk Energi Anders Stouge.

Danske Energi peger især på elforsyningen,hvor der efterhånden er lukket så megen kraftværkskapacitet, at muligheden for selvforsyning i tilspidsede situationer er umulig. Det betyder, at Danmark i langt højere grad er afhængig af udlandets kraftværkskapacitet.

Anders Stouge påpeger, at det essentielt for de danske forbrugere og det danske erhvervsliv, at man kan stole på elforsyningen, og det derfor er tid til en bevidst stillingtagen til forsyningssikkerheden.

Nye tal fra Energistyrelsen viser, at Danmark i 2013 ikke længere var selvforsynende med energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11