23948sdkhjf

Første spadestik til nyt biomasseanlæg

I sidste uge tog Sønderborg Fjernvarme første spadestik til et nyt biomasseanlæg med en kapacitet på 9 MW til fyring med træflis og have-park-affald.
Biomasseanlægget er placeret i Vollerup og skal forsyne varmekunderne i Vollerup, Hørup og Kirke Hørup om vinteren og når solparken i sommersæsonen ikke kan levere tilstrækkelig varme til forbrugerne.

Demonstrationsprojekt til vådt haveaffald
Det biobrændselsfyrede anlæg får en kapacitet på 9 MW, det samlede budget for projektet er på 58 mio. kroner og med Cowi A/S er bygherrerådgiver.

Projektet er et demonstrationsprojekt idet der tages en nye forbrændings- og varmegenvindingsteknologier i brug. Dall Energy har projekteret biomasseanlægget, og projektet får støtte fra Markedsmodningsfonden.

I anlægget kan der fyres med træflis og have-/parkaffald - jo vådere affaldt er jo bedre er det for forgasningen.

Dækker stigende varmebehov
- I varmeplanen kan vi se et stigende varmebehov i Vollerup og Hørup, og derfor har vi besluttet at lave et nyt biomasseanlæg, udtaler formanden for Sønderborg Fjernvarme, Claus Plum.

Nye bebyggelser i området får dermed en miljøvenlig og fremtidssikret varmeforsyning og anlægget forventes klar til næste fyringssæson.

Biobrændselsanlægget er CO2-neutralt, hvilket er i overensstemmelse med målene for ProjectZero i Sønderborg Kommune.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094