23948sdkhjf

Klumme: ”I øvrigt mener jeg, at Kartago bør ødelægges!”

En kendt sætning fra det romerske senat. Senator Cato afsluttede altid sine taler med denne sætning. Og Kartago blev ødelagt til sidst. Jeg ønsker det modsatte en opbygning af vedvarende energi. Vi kan simpelthen ikke vente. Jeg har nævnt det i flere klummer. Energi er lig med magt og uafhængighed.
Nu føler jeg igen trang til at fremsætte, at energi er lig med uafhængighed. Det kommer på tale i denne udenrigspolitiske usikre tid, hvor Krim erklærer sig uafhængig og søger optagelse hos Rusland. En mulig kommende handelskrise kan medføre sanktioner begge veje og med en afbrydelse for gas til Europa (Polen, Tyskland og Frankrig)

Selv om Danmark i øjeblikket er selvforsynende vil en energimangel betyde meget højere priser og ingen sælger vel olie/gas til en lavere pris end den markedspris, der kan opnås. Det ville få stor betydning for Danmark og hele Europa, hvor alt hænger mere sammen. Jeg forstår det simpelthen ikke, at ingen gør noget? Var det brandsikring af en bygning, redningsudstyr til skibe hvor liv kan stå på spil, spørger ingen om prisen. Er det en dyr medicinsk behandling, der reder liv – måske dit eget? er prisen heller ikke det problem, der kommer først.

Med energi kan alt fremstilles, ændres, transporteres, fødevare produceres og rent vand og luft. Sidstnævnte er som regel også en ”bivirkning” ved den vedvarende energi, der kommer fra sol, varme, vind og i sidste ende bølger.

Danmark er stadig på førstepladsen med vindenergi. Det har skabt mange danske arbejdspladser og kæmpe eksport. Afsmittende prestige der har medført andre eksporteventyr for Danmark. Vi kan gøre det igen med bølgeenergi. Denne niche kan igen bringe Danmark på førstepladsen med tilhørende jobs. Bølgeenergitilskuddet til Danmarks forbrug kan blive et bidrag sammen med et større tilskud med en meget mere massiv udvidelse af vindkraft og solceller. Det hele skal kombineres med nye typer varmelagre hvor overskudsproduktionen ikke går til spilde når produktionen til tider bliver for stor.

Der skal en holdningsændring til i hele verden. Prisen er ikke den eneste afgørende faktor. Sikkerhed, helbred og overlevelse i fremtiden skal have langt større betydning og vil alligevel uanset hvad få det til en meget forhøjet pris senere. Se Kinas forurening nu.

”Mine senatorer” - Energi er magt og uafhængighed.



Kommenter artiklen (12)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453