23948sdkhjf

Offshore-center flytter ind i Isværk

Et isværk på Esbjerg Havn skal forvandles til et offshore-center for vindmøllesejllads.
Et 300 meter langt krystalisværk må vige pladsen for et nybyggeri til mere end 100 mio. kr. Byggeriet på havnen i Esbjerg skal danne rammerne om et nyt offshorecenter for vindmøllesejllads, skriver JydskeVestkysten.

Erhvervsfolk fra fiskeri, olie & gas
Bag investeringen på 100 mio. kr. står en broget skare af folk fra industrifiskeriet og gas- og olieindustrien. Samme gruppe som for år tilbage etablerede rederiet World Marine Offshore, altså selskabet
Kaj Invest ved Villy Rossen, Hans Espersen, Søren Espersen, Søren Hygom og Peter Toft. De har fundet sammen med ejeren af isværket, Claus Sørensen koncernen. Sammen har de stiftet selskabet Isværket A/S, der vil drive udlejningsvirksomhed til virksomheder inden for olie/gas og havvind i den nye bygning på 5.500 kvadratmeter.

- Vi gør det, fordi vi kan lide at skabe noget, og fordi vi gerne vil skabe nogle arbejdspladser til byen, forklarer Peter Toft, tidligere ejer af Valtor Offshore.

Udvikling inden for havvind en forudsætning
Peter Toft understreger over for Jydskevestkysten at en forudsætning for at byggeriet kommer i gang er en fortsat udvikling af aktiviteterne i havnens 2. bassin, hvorfra både er beskæftiget med sejllads til og fra havvindmølleparker i Nordsøen.

Dong Energy er netop ved at få opført nyt domicil i området mens Esbjerg Havn er langt i planerne for netop dette område på havnen.

I første omgang vil investorgruppen indrette servicefaciliteter, omklædning og hvilepladser til besætningen på bådene i det gamle rørisværk. Dertil kommer lager og værksted i bygningens nederste del, mens der skabes kontor og konference i de tre øverste etager.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093