23948sdkhjf

Energiselskab giver tilskud til firmabiler

Det sjællandske energiselskab Seas-Nve vil med nyt initiativ være med til at sænke CO2-udledningen på de danske veje. Selskabet har således netop åbnet for energisparetilskud til firmabiler.
Bliver bilen udskiftet med en model, der kører længere på en liter brændstof, så kan danske flådeejere nu få et tilskud til indkøb af bilen. Det oplyser Seas-Nve i en pressemeddelelse.

Vejtransport er en af de helt store poster på det danske CO2-regnskab, og energisparetilskuddet skal hjælpe virksomhederne til at fokusere på brændstofforbruget i firmabilerne. Seas-Nve er med initiativet det første energiselskab i Danmark, der indleder tilskudssamarbejde med bilimportører over hele landet.

25 procent af CO2-udledningen kommer fra vejtransport
En analyse fra Dansk Energi, der blev offentliggjort i november sidste år, viste, at vejtransporten i Danmark udleder mere end 11 milliarder tons CO2. Derved står vejtransport for en fjerdedel af CO2-udledningen herhjemme.

- Det giver på mange måder rigtig god mening at vælge biler, der kører længere på literen. Det er naturligvis godt for virksomhedens driftsøkonomi og dermed konkurrenceevne. Men vi har også alle sammen et ansvar over for miljøet, og nu giver vi erhvervslivet en håndsrækning i form af et energisparetilskud, hvis de også tænker på miljøet, når firmabilerne skal udskiftes, siger markedsdirektør i Seas-Nve Ole Vestergaard.

Seas-Nve skal som følge af energiforliget hjælpe med at nedbringe det samlede energiforbrug. Målsætning for Seas-Nve i 2014 er at nå at indberettet 158 millioner kilowatttimer i energibesparelser til Energistyrelsen inden året er omme.

Ved hjælp af fastlagte standardværdier bliver det sparede brændstofforbrug omregnet til kilowatttimer. Og for hver sparet kilowatttime gives der et tilskud på 25 øre. Firmabilejerne behøver heller ikke være bosat i Seas-Nve’s forsyningsområde, som er Sjælland og øerne, for energisparetilskud er et landsdækkende tiltag. I første omgang har Energistyrelsen besluttet, at det kun er såkaldte flådeejere, der kan få tilskud. Flådeejeren skal minimum skifte fem biler over en periode.

Mindre administrativt bøvl med ny portal
Lanceringen af energisparetilskud til udskiftning af firmabiler kommer samtidig med, at Seas-Nve præsenterer energispareportalen.dk. Portalen er en digital løsning, der automatiserer en stor del af bureaukratiet omkring energisparetilskud.

Energispareportalen er et værktøj til håndværkere, installatører og bilforhandlere, så de kan beregne tilskuddets størrelse og efterfølgende indberette det til Seas-Nve.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14