23948sdkhjf

- Skab job. Men ikke nødvendigvis i Danmark

Vindmølle-eventyret har skabt job i Danmark, men nu skal vi blive bedre til at dele, siger topchef i Dong Energy på branchens konference.
- På få år er man gået fra at tale om klimaudfordringer og til at tale om jobudfordringer. Så det er vigtigt, at vi skaber job, og at vi skaber dem i de lande, hvor elforbrugerne betaler.

Det var budskabet fra Dong Energys schweiziske koncerndirektør Samuel Leupold, som torsdag formiddag holdt sit indlæg under Danish Wind Industry Annual Event i Herning.

Hans tanker gik helt specifik til Storbritannien. Der har det i de senere år skabt debat, at regeringen har postet milliarder i vedvarende energi, men uden at det har fået den jobeffekt, som offentligheden i landet forventer, og aviser har skrevet kritisk om de udeblevne job. Han glædede sig over, at Siemens Wind Power etablerer en turbinefabrik i kystbyen Hull. Et tiltag, som selv premiereminister David Cameron personligt har besøgt Hull for at billige aktivt.

- Så tag al jeres knowhow og viden, etablér jer i Storbritannien og skab job, så vi sikrer, at vindmølleprojekterne også gavner de lande, hvor subsidierne kommer fra, sagde han

En hyppigt nævnt udfordring for branchen på konferencen er omkostninger. Samuel Leupold mente, at der er behov for øget standardisering.

- Vi skal holde op med at genopfinde tingene, hver gang man bygger på et nyt projekt. Jeg har set, hvordan projekter har set forskellige ud fra gang til gang, men uden nogen grund. Vi må alle finde ny måder at standardisere på, sagde han.

Udfordringerne er mange, men han er optimist på branchens vegne, når han betragter, hvordan man hidtil har været i stand til at innovere i Danmark.

- Jeg kommer selv fra et land, hvor det ikke giver mening at bruge vindmøller, så jeg troede, at vindmøllerne her i Danmark var afhængige af den rigtige vindretning. Men jeres møller er i stand til følge med, når vindretningen vender, og det fortæller mig, at I også vil kunne klare de udfordringer, der kommer, sagde han til branchens aktører på konferencen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093