23948sdkhjf

København hædres for klimaindsats

København er blandt klodens førende og mest ambitiøse byer på klimaområdet. Det er konklusionen, efter at København i sidste uge modtog en særlig anerkendelse i WWF’s internationale klimakonkurrence Earth Hour City Challenge.
Det skete ved en ceremoni i Vancouver i Canada, og dermed kan København føje endnu en anerkendelse til byens klimaresumé. København er således i forvejen European Green Capital 2014.

København blev i juryens begrundelse rost for sin imponerende klimaplan, der blandt andet inddrager befolkningen i udpræget grad og har et ambitiøst mål om, at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Københavns fjernvarmesystem blev ligeledes fremhævet, ligesom den så ofte omtalte cykelkultur havde gjort indtryk på juryen, der består af nogle af verdens førende eksperter på klimaområdet.

- At København endnu engang henter international hæder for vores arbejde med at nedbringe CO2-udledningen er først og fremmest et kæmpe skulderklap til de mange københavnere, der tænker grønt i deres hverdag. Halvdelen af københavnerne cykler til arbejde og studier. Det var københavnerne, der pressede på for at få en havn med rent vand og gode rekreative områder. Samtidig tager københavnerne et globalt ansvar for verdens klima ved at bakke op om vores ønske om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 ved i stor stil at sortere affald og købe andele i vores nye vindmøller på Prøvestenen, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester i København.

En velfortjent hæder
- København er helt fortjent blevet belønnet for at udvise den ambition og stålsathed, der er nødvendig, hvis vi skal gøre os håb om at bremse de globale klimaforandringer, der truer byer, mennesker og natur kloden over, siger Gitte Seeberg, der er generalsekretær for WWF’s danske afdeling.

Konkurrencens største hæder løb Cape Town med som nu kan kalde sig Earth Hour Capital 2014, ligesom tre andre byer i lighed med København også fik særlig anerkendelse.

163 byer fra hele verden har været med i konkurrencen, mens 33 blev udvalgt til finalen. Blandt de byer København har slået, er Chicago, Mexico City, Rio de Janerio, Seoul og Bruxelles.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07