23948sdkhjf

Genbrugsvarme fra Skamol til Fur

Fjernvarmeforbrugerne på Fur kan snart modtage billig overskudsvarme fra molerfabrikken Skamol.
650 meter samlede fjernvarmerør ligger klar på Salling ved færgen til fur. De venter blot på, at blive trukket under Fursund og tilsluttet på den anden side. Så vil fjernvarmeforbrugerne på Fur modtage billig overskudsvarme fra molerfabrikken Skamol, der ligger lige ned til havnen.

Kræver ekstra omhyggelighed
Henrik Poulsen fra Vestkystens VVS forklarer, at arbejdet med at samle rørene kræver ekstra omhyggelighed, når rørene skal ned under fjorden, hvor de bliver ført i 10 meters dybde under bunden

- Bordet fanger, når rørene først er trukket. Derfor bliver alle svejsninger røntgenfotograferet, så vi er sikre på, at alt er i orden, forklarer Henrik.

Han fortæller, hvorledes kvalitetssikringen ved dette job kræver ekstra sikkerhed. Normalt bliver blot 10 procent af svejsningerne udtaget til stikprøvekontrol, men rørene under Fursund bliver alle kontrolleret.

Varmen fra Skamol kommer fra deres tørreovne og er såkaldt luftbåren varme. Skamol har opsat en varmeveksler, der overfører varmen fra ovnene til vandet i fjernvarmerørene.

Op til 30 procent billigere varme
Aftalen med Skamol sikrer de knapt 240 tilsluttede fjernvarmeforbrugere billigere varme. Kraftvarmeværk Fur meddeler i en rundskrivelse til forbrugerne, at de forventer besparelser på mindst 25-30 procent for den enkelte forbruger. Med fjernvarmepriser i den højere ende af skalaen, giver overskudsvarmen fra Skamol forbrugerne en kærkommen håndsrækning.

Skamol har forpligtet sig til at sende mindst 5.800 MWh under Fursund til forbrugerne på Fur, men håber samtidigt at kraftvarmeværket vil aftage over 7.000 MWh. Aftalen giver plads til, at varmeværket har mulighed for at tage yderligere 60 - 70 nye forbrugere ind takket være den nye øgede kapacitet til lavere pris.

Kraftvarmeværk Fur regner med at skulle investere omkring ni millioner kroner i det samlede projekt og det er planen, at forbrugerne kan skrue op for varme fra molerværket Skamol allerede i april.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079