23948sdkhjf

Retssag om forskelsbehandling i det nordjyske

En sag om forskelsbehandling og ekstraregninger sender nu Aars Elforsyning og HEF Net i retten til august.
Sagen om forskelsbehandling og ekstraregninger har været en tur omkring både Energitilsynet og Energiankenævnet, men da parterne her har meldt ud, at man ikke finder sig tilstrækkeligt kompetente til at foretage en afgørelse, så ender sagen mellem på den ene side Aars Elforsyning og de små lokale forsyninger i Hornum, Aars og Nibe og på den anden side HEF Net i byretten i Aalborg til august. Det oplyser Lokaltindblik.dk.

Sagen i store træk
De tre lokale elforsyninger i Aars, Nibe og Hornum har modtaget en ekstraregning på 10 mio. kr. fra HEF Net. Regningen er en konsekvens af at HEF Net af Energitilsynet har fået lov til at hæve prisen for kundernes brug af el - en såkaldt indtægtsrammeregulering.

Stridens kerne er dog, at prisen kun er steget hos de tre lokale elforsyninger i Aars, Nibe og Hornum og ikke hos HEFs egne andelshavere. Den slags forskelsbehandling er faldet den fælles direktør for de lokale elforsyninger Morten Degn for brystet, og derfor har de tre selskaber heller ikke betalt regningen. Det har i sidste ende fået HEF Net til at anlægge sag.

Samtidig har det vist sig at de tre lokale elforsyninger betaler en tarif på 14,66 øre per kilowatt/time, mens HEFs egne kunder kun betaler 10 øre på kilowatt/time. Også dette har fået Morten Degn til at reagere, da HEF har monopol på ledningenettet i området.

Forbrugerne betaler regningen
Retssagen mellem parterne er teknisk set mellem HEF Net og Hornum Elforsynin, men afgørelsen i retssagen kommer til at gælde for alle fire involverede selskaber.

- Taber Hornum Elforsyning sagen, ender regningen på de 10 millioner kroner ude hos de 6800 forbrugere i de 3 byer, siger Morten Degn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094