23948sdkhjf

Energinet.dk undersøger kartelsag

Energinet.dk vil nu skabe overblik over, hvor meget 11 kabelproducenters karteldannelse har kostet danskerne.
I går idømte EU-Kommissionen 11 kabelproducenter millionbøder for omfattende kartelvirksomhed. Dommen siger dog ikke noget om, hvor meget kateldannelsen fra 1999 til 2009 har kostet kunder, som Energinet.dk, og dermed også de danske elkunder. Det vil Energinet.dk nu undersøge, skriver Energiwatch.

EU-kommissionen har idømt kabelproducenterne bøder for i alt 2,2 mia. kr. for at have drevet kartelvirksomhed i årene 1999 - 2009.

Læs også: Kartelbøde på 29 millioner til NKT

Klar til at kræve ind
Eldivisionsdirektør hos Energinet.dk Torben Glar Nielsen er udmærket klar over, at man har betalt for meget, og han understreger at Energinet.dk vil kræve penge tilbage, såfremt det som ventet viser sig, at kabelkartellet har kostet de danske elkunder penge.

Torben Glar Nielsen vil ikke komme med et bud på hvor mange penge det drejer sig om, men han fortæller at man i perioden byggede ni danske havmølleparker, hvortil man opkøbte søkabler hos en del af kartelvirksomhederne.

Han trøster sig dog med at Energinet.dks største investeringer i søkabler er foretaget efter kartelperioden.

Intet kendskab til kartellet
Torben Glar Nielsen afviser, at man hos Energinet.dk skulle have haft mistanke om ulovlighederne.

- I 1999-2000 kunne man godt undre sig over, at NKT (den danske kabelproducent, red.) altid vandt i Norden, og andre vandt i Italien. I de sidste mange år synes jeg, at der - tilsyneladende - har været en pæn konkurrence. Havde vi haft mistanken, havde vi gjort noget ved det. Hver eneste gang, vi skal bruge et kabel, byder vi dem ud i åben konkurrence. Vi har forsøgt hele tiden at købe der, hvor det var billigst, og vi prøver hele tiden at skabe den bedste konkurrence. Hvis nogen så lykkes med at snyde, og ingen opdager det, så opdager vi det heller ikke, før vi er blevet snydt et stykke tid, siger han til Energiwatch.

Hos den danske kabelproducent NKT, der er dømt i sagen, er man uenig i EU-kommissionens dom og planlægger en ankesag.

Originalartikel: http://energiwatch.dk/Energinyt/Politik_...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094