23948sdkhjf

Nu er solcelle-turen kommet til Silkeborg rådhus

Belectric Nordic installerer i samarbejde med Virklund Installationsforretning et solcelleanlæg på Silkeborg rådhus' hovedbygninger.
Skoler, børnehaver og andre kommunale bygninger i Silkeborg har det seneste halve år fået solceller på taget. Nu er turen så kommet til rådhusets hovedbygninger.

I de kommende uger bliver de sidste 900 kvadratmeter solceller lagt på rådhustagene. Firmaet Belectric Nordic installerer i samarbejde med Virklund Installationsforretning anlægget, som årligt vil producere en tredjedel af rådhusets strømforbrug.

Solceller for 25 millioner
Inden sommerferien vil 40 kommunale bygninger være forsynet med solcelleanlæg. Samlet vil de producere 1,7 millioner kwh strøm.

- Det svarer til det årlige forbrug i 340 parcelhuse, og det betyder, at vi nedbringer CO2 udslippet med 700 ton om året, siger ingeniør Thomas Kjems Lyngvad fra Silkeborg Kommune.

Solcelleanlæggene koster i alt 25 millioner kroner og indgår i Silkeborg Kommunes plan for energiinvesteringer til i alt 112 millioner kroner over tre år.

En lovændring betyder, at Silkeborg ligesom andre kommuner må have dispensation for at undgå at oprette selskaber for samtlige anlæg. Kommunens ansøgning var sendt, da Klima-, Energi- og Bygningsministeriet åbnede puljen den 31. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109