23948sdkhjf

Udgifter til geotermiboring lægges på varmeprisen

Energitilsynet har sendt høringsudkast til afgørelse i det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols. Fjernvarmekunderne kommer til at betale regningen.
Energi Viborg er tilfreds med, at Energitilsynet har sendt høringsudkast til afgørelse i geotermisagen. Afgørelsen lægger som forventet op til at stort set alle afholdte omkostninger ved det kuldsejlede projekt kan lægges oven i fjernvarmepriserne i de kommende år. Loven er klar og giver ikke andre muligheder, skriver Energi Viborg i en pressemeddelelse.

- Det er naturligvis beklageligt at fjernvarmeforbrugerne i Viborg kommer til at betale for det famøse projekt i Kvols. Det siger Energi Viborgs bestyrelsesformand Niels Dueholm i en kommentar til den afgørelse, Energitilsynet nu har sendt i Høring og han fortætter:

- Men vi er tilfreds med at der er truffet en afgørelse som stemmer overens med, hvad vi forventede, da Varmeforsyningsloven er meget klar. Energi Viborg vil nu afgive bemærkninger til udkastet herunder i hvilket omfang og hvornår omkostningerne kan indregnes i fjernvarmeprisen.

Niels Dueholm understreger, at Energi Viborg lige siden overtagelsen af projektet fra Viborg Fjernvarme i marts 2012 har arbejdet for at nedbringe tabet. I juni 2012 besluttede Viborg Kommune at lukke projektet og i december 2013 blev Skals Kraftvarmeværk, Stoholm Fjernvarmeværk og Løgstrup Varmeværk stævnet med henblik på, at de tre værker betaler deres andel af omkostningerne ved projektet.

- Det er de efter vores vurdering juridisk forpligtet til jf. den indgåede samarbejdsaftale, siger Niels Dueholm.

Energi Viborg er ved at få udarbejdet en advokatredegørelse til klarlægning af hvorvidt underleverandørerne kan gøres ansvarlige for forløbet i projektet og dermed erstatningsansvarlige. Ud fra den vil bestyrelsen vurdere det videre forløb, siger Niels Dueholm.


Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125