23948sdkhjf

SE ekspanderer sig ud af Danmark

I første omgang er det Polen og Tyskland, der står for skud, men i planerne om at sælge sin knowhow om energieffektivisering til verdens virksomheder, ser SE længere væk.
I Polen har SE allerede etableret kontor gennem sit datterselskab SE Big Blue og i Tyskland søger man en konkret opkøbsmulighed. SE ekspanderer sig i øjeblikket ud over landets grænser, og der er ingen grænser for virksomhedens planer, skriver dagbladet Børsen.

I følge adm. direktør Niels Duedahl drejer ekspansionsplanerne i øjeblikket sig om rådgivningsvirksomhed, hvor man via sit knowhow vil hjælpe verdens virksomheder med at energioptimere.

Rådgivning og energioptimering
Adm. direktør Niels Duedahl mener ikke at SEs status som andelsselskab og selskabets 266.000 ejere (dvs. kunderne i Syd- og Sønderjylland) er en hæmsko for at drage på eventyr i Europa og Asien.

- Vi føler, at vores evner forpligter. Og når vi spørger i repræsentantskabet, om der er nogen, der har noget imod, at vi tager ud og hjælper et udenlandsk sodavandstapperi med at spare betydeligt på deres energiforbrug og endda tjener en skilling, så er der jo ingen, der har noget imod det, siger Niels Duedahl til avisen.

Niels Duedahl understreger at der ikke bliver tale om store investeringer i fjernmarkederne, da der jo blot er tale om rådgivningsvirksomhed.

En stor mundfuld for bestyrelsen
Det er ikke første gang at selskabet udvider sin forretning uden for sine kerneområder.

Siden 2006 har man investeret i tele- og internetvirksomhed, it-forretning og senest Stofa. Niels Duedahl erkender, at SE med ekspansionerne efterhånden er en stor forretning at overskue for en ikke-professionel bestyrelse.

Derfor overvejer man et advisory board for bestyrelsen, så der kan blive sparret udefra, ligesom man i direktionen henter ekstern konsulentbistand.
Læs mere om: SE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079