23948sdkhjf

Grøn energi kan nu konkurrere med sort energi på prisen

Grønne energiformer begynder nu at kunne konkurrere med kul, olie og gas på prisen. Det viser rapporten ’Global Trends in Renewable Energy Investment 2014.’
Det skriver Politiken.

Ifølge rapporten, der er udarbejdet af FN’s miljøprogram, Unep, Bloomberg New Energy Finance og Frankfurt School of Finance & Management, begynder sol- og vindenergi så småt prismæssigt at kunne konkurrere med fossil energi. Og flere store anlæg er allerede under opførelse i Sydamerika, Afrika og Mellemøsten uden garanterede elpriser eller anden støtte.

Rapporten viser imidlertid også, at investeringerne i grøn energi er faldet med 14 procent i forhold til året før. Alligevel kunne den vedvarende energi fra sol, vind og biomasse dog øge sin andel af den globale elproduktion fra 7,8 procent til 8,5. Men der stadig lang vej igen, hvis vi skal begrænse den globale opvarmning til to grader.

- Jeg hæfter mig ved, at på trods af den umiddelbare forventning om, at verden kører derudad i et sort spor, udgør den vedvarende energi med 43 procent en meget betydelig del af energiinvesteringerne. Men det er bekymrende, for der skal meget mere til, hvis vi skal holde målsætningen om at begrænse den globale opvarmning til 2 grader, siger John Nordbo, klima- og miljøchef i WWF, Verdensnaturfonden, til Politiken.

Det er ifølge Rapporten ikke mindst politisk uro omkring støtten til vedvarende energi, der er skyld i at investeringerne i grøn energi er faldet.

Billigere strøm fra sol og landvind
Rapporten viser samtidig, at strømmen fra sol og landvind er blevet billigere igennem de seneste fem år. Siden andet kvartal af 2009 er prisen for at producere strøm fra landvindmøller således faldet med 53 procent, mens den tilsvarende pris for visse typer af solceller er faldet med 25 procent. Prisen for havvind er derimod blevet dyrere med en prisstigning på hele 41 procent, skriver Politiken med afsæt i rapporten.

Læs originalartiklen her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11