23948sdkhjf

Bornholmsk havmøllepark skrevet ud af udbud

I løbet af weekenden er Bornholm blevet skrevet ud af udbuddet om kystnære havmølleparker, der skal opføres seks steder i landet.
Det er klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen, der ikke længere bakker op om en havmøllepark ved Bornholm. Det kommer i den grad bag på Bornholms borgmester Winni Grosbøl, skriver Dr.dk/Bornholm.

Havmøller viger for landmøller
Havmølleparken er den mindste af de seks planlagte havmølleparker i Danmark, men da vindforholdene i området er optimale, så har man hidtil vurderet, at der var god grobund for parken.

- Forklaringen fra Klima- og Energiministeriet har været, at vi ved siden af har planer om at opføre 52 MW vindenergi på land, og at det vil dække vores behov. Men for det første ved vi af erfaring, at ikke alle planer bliver realiseret, for det andet har vi et mål om, at Bornholm skal være CO2-neutral i 2025, og det kan vi kun nå med den planlagte udvidelse af vindenergien, siger Winni Grosbøll.

Havvind, landvind & fjernvarme
Bornholm er i øjeblikket ved at etablere et interlligent el-net – Ecogrid – og i den forbindelse vil det vaære en oplagt chance at få afprøvet koblingen mellem havvind, landvind og fjernvarmesystemet i en mindre skala, inden det udrulles til resten af landet, påpeger Winni Grosbøl.

Derfor mener hun også, at der må være sket en fejl, da man skrev Bornholm ud af udbuddet, og hun håber, at folkene bag energiforliget vil have Bornholm i tankerne, når de skal se på sagen igen.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Bornholm/2014/04/07/115116.htm
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078