23948sdkhjf

Xergi bag nyt biogasanlæg til fjerkrægødning i Storbritannien

Britiske Tamar Energy og Xergi skaber nye muligheder for øget biogasproduktion i Storbritannien. Et biogasanlæg på fjerkrægødning er netop indviet.
Den 20. marts 2014 indviede Storbritanniens energi- og klimaminister Greg Barker det nye biogasanlæg i Retford i Nottinghamshire. Det er det første biogasanlæg i Storbritannien, som benytter Xergis patenterede forbehandlingsteknologi NiX®, som gør det mulig at behandle store mængder fjerkrægødning.

Det oplyser Xergi i en meddelelse.

Fjerkrægødning, grøntssagsaffald & majs
Anlægget i Retford er et joint venture mellem Tamar Energy og Sutton Grange Anaerobic Digestion, et selskab stiftet af Fred Walter og Mark Paulson. Anlægget ligger ved Fred Walters 1.000 ha store landbrug i Nottinghamshire, og skal behandle fjerkrægødning, grøntsagsaffald og majs fra lokale leverandører.

- Tamar Energys nye biogasanlæg er det største af sin slags i Storbritannien, og det er et virkelig godt eksempel på, hvordan affald kan bruges til at forsyne private hjem og virksomheder med strøm. Det er også årsagen til, at vi har igangsat en række finansielle tiltag for at opfordre andre organisationer til at tage udfordringen op, siger energi- og klimaminister Greg Barker.

- Xergi var den rigtige teknologipartner til Retford projektet. De har stor erfaring med levering af anlæg med en høj produktion og stabil drift, i såvel Storbritannien som Europa. Gode, funktionsdygtige anlæg producerer ikke kun grøn strøm og gødning, de skaber også tillid til markedet og investorer. Vi er meget stolte at dette projekt, som pt. er Storbritanniens største gårdanlæg, siger bestyrelsesformand i Tamar Energy tilføje:

- Tamar Energy har nu tre biogasanlæg i drift (herunder Holbeach anlægget, som også er opført af Xergi), to yderligere anlæg under opførelse og et større antal projekter under udvikling - alt sammen med det formål at skabe et nationalt netværk af biogasanlæg, der tilsammen genererer 100 MW grøn strøm.

Xergi om teknologien
- Vi er stolte over, at Tamar Energy har valgt Xergi som leverandør. Tamar Energy er en meget stærk aktør, som er dedikeret til at promovere biogasproduktion på det britiske marked. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores NiX® teknologi nu også er introduceret i Storbritannien, siger Xergis adm. direktør Jørgen Ballermann.

- Fjerkrægødning har et højt indhold af kvælstof. Dette hæmmer den biologiske proces i reaktortanken, hvilket betyder, at de fleste biogasanlæg ikke er i stand til at håndtere store mængder fjerkrægødning. Xergis NiX® teknologi fjerner kvælstoffet, før fjerkrægødningen føres over i reaktoren. Desuden dræber trykkogningen patogener, som fjerner risikoen for sygdomsspredning, når den afgassede biomasse efterfølgende bruges som gødning, forklarer salgschef Jørgen Fink.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109