23948sdkhjf

Ny undervandsturbine skal udnytte havets strømninger

Amerikanske forskere har udviklet en undervandsturbine, som angiveligt kan generere mere energi end en typisk vindturbine. Undervandsturbinen er dog stadig på udviklingsstadiet.
Det skriver Videnskab.dk.

Vandturbinen, der består af tre vinger, der minder om vinduesskodder, kan ifølge forskerne omdanne energi fra havstrømme til elektricitet. Og under optimale forhold vil den kunne generere energi til 13.500 husholdninger, hvor en typisk vindmølle med vinger på 47 meter ifølge forskerne typisk producerer energi til 240 hjem.

Teknologien har fået navnet ’Ocean Energy Technology’, og består af undervandsturbiner med et vingefang på cirka 30 meter, der generer energi fra havstrømmene. Og ifølge initiativtageren bag projektet, Todd Janca, har en energikilde som denne, som udnytter havets strømninger, en fordel fremfor sol- og vindenergi. Den er nemlig ikke i samme omfang afhængig af vejrforholdene, da havstrømmene er mere konstante.

Men selvom teknologien ser lovende ud, er der også ulemper ved at placere så store turbiner i en dybde på 90 meter, som forskerne foreskriver. Man ved således ikke, hvilken effekt turbinerne kan få på økosystemerne.

Originalartikel: http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094