23948sdkhjf

Dong Energy forbedrer indtjeningen i årets første halvår

Det er især selskabets vindaktiviteter, der sammen med en højere produktion i forretningsenheden for efterforskning og produktion af olie og naturgas, E&P, har bidraget til en stigende indtjening.
Dong Energy har i årets første seks måneder realiseret et ebitda på 9,8 mia. kr., hvilket er to milliarder mere end i første halvår af 2013. Det er ifølge Dong Energy primært en højere indtjening fra vindaktiviteterne, herunder avance ved salget af 50 procent af selskabet ejerandel i de britiske havmølleparker London Array og Westermost Rough, der sammen med en højere produktion i E&P er skyld i stigningen.

Forretningsområdet Thermal Power trak derimod i den modsatte retning. En blanding af varm og blæsende vejr samt et lavere gassalg og faldende gaspriser i ’Customers & Markets’ betød i halvåret end faldende indtjening for Thermal Power.

På baggrund af et højere ebitda kan Dong Energy i årets første halvår notere sig et samlet resultat på 1,4 mia. kr., hvilket er 1,0 mia. kr. højere end i første halvår af 2013.

Investeringer og frasalg
Dong Energys bruttoinvesteringer udgjorde i årets første seks måneder 6,8 mia. kr. og vedrørte primært offshore vindaktiviteter samt olie- og gasfelter. I samme periode har energiselskabet gennemført frasalg for 7,6 mia. kr., og her er det især salget af selskabets ejerandele i London Array og Westermost Rough, der skæpper i kassen.

Selskabets rentebærende nettogæld faldt med 19,4 mia. kr. fra udgangen af 2013 til 6,4 mia. kr. ved udgangen af juni 2014. Egenkapitaludvidelsen og frasalg bidrog med 20,6 mia. kr.

Fastholder forventningerne til 2014
Med det seneste regnskab fastholder Dong Energy sine forventninger til 2014. Dermed forventes ebitda forsat at udgøre 15-17 mia. kr. i 2014, mens nettoinvesteringerne for perioden 2014-2015 forventes at udgøre omkring 30 mia. kr.

- Dong Energy opnåede en stærk indtjeningsforbedring i første halvår drevet af de to vækstområder Wind Power og E&P. Med en stigning i ebitda på 26 procent og en markant forbedring af ROCE i forhold til sidste år fortsætter koncernen med at bevæge sig i den rigtige retning. Transformationen af Dong Energy’s forretning fortsætter efter planen med en stigende del af indtjeningen fra investeringsfokusområderne Wind Power og E&P. Ligeledes er der god fremdrift i omstillingen af koncernens elproduktion til vedvarende energi, siger adm. direktør i Dong Energy, Henrik Poulsen, i forbindelse med halvårsregnskabet.

- I Wind Power har tildelingen af støtte til de tre britiske offshore projekter Burbo Extension, Walney Extension og Hornsea skabt sikkerhed om vores pipeline frem mod 2020 og dermed givet mulighed for at arbejde fokuseret på vores mål om væsentligt at reducere omkostningerne ved elproduktion fra offshore vind. Samtidig bekræfter de delvise frasalg af Westermost Rough og senest Gode Wind 2 offshore projekterne, at der fortsat er stor interesse i markedet for Dong Energy’s industriledende partnerskabsmodel, lyder det videre fra Henrik Poulsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171