23948sdkhjf

Himmelhøje mølleplaner i Frederikshavn

Et kæmpe havvindmølleprojekt er undervejs i farvandet ud for Frederikshavn Havn
Der er tale om et demonstrationsprojekt med seks 8MW vindmøller af samme slags som testmøllen i det nationale testcenter i Østerild. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Med i projektet er sydkoreanske Daewoo International Corporation, to andre koreanske virksomheder, Dong Energy og Vestas samt to af Fred Olsens selskaber.

Projektet, der har været undervejs siden august 2013, skulle oprindeligt være præsenteret sidst i marts i år, men det er blevet udskudt flere gange. Ifølge NORDJYSKEs oplysninger fordi Vestas tøver med den afgørende underskrift.

27. og 28. februar i år var repræsentanter fra alle involverede partnere samlet i Frederikshavn, hvor de satte deres underskrifter på et såkaldt Memorandums of Understanding (MoU). Koreas ambassadør i Danmark, Mr. Hyung-Ho Kim, deltog i møderne, der også omfattede en studietur til testcenteret i Østerild.

Alle involverede er yderst fåmælte om de ambitiøse planer, der i løbet af få år forventes at kunne skabe 300-500 arbejdspladser.

- Vi arbejder i forbindelse med havnen og specielt havneudvidelsen med flere virksomheder og kundeemner, der viser interesse for Frederikshavn, men Frederikshavn Kommune er sammen med Frederikshavn Havn og kommunens andre selskaber underlagt løfter om fortrolighed i forbindelse med disse forhandlinger. Derfor kan vi ikke kommentere på specifikke selskaber eller projekter - herunder udnyttelse af de seks godkendte vindmøllepositioner ved Hirsholmene, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch.

Nogenlunde enslydende - lidt kortere - kommentarer har NORDJYSKE fået fra Vestas, Dong Energy og de øvrige, avisen har talt med om projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172