23948sdkhjf

Millioner til Vestforbrændings ejerne

Vestforbrændings ejerkommuner får i september hver en check med deres del af overskuddet fra driften af de kommunale genbrugsstationer.
- Der er tale om i alt 30 millioner kroner, som Vestforbrændings bestyrelse har besluttet skal tilbage til kommunerne, siger bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen, og tilføjer:

- Selv om vi også de tidligere år har sendt penge tilbage til kommunerne, er der gennem tiden akkumuleret et overskud fra genbrugsstationerne. Oven i dét kommer driftsbesparelser fra de mange optimeringer, vi har gennemført i 2013 og 2014.

Det betaler sig for eksempel både miljømæssigt og økonomisk, at borgerne nu sorterer træ fra til genanvendelse, frem for som Stort brændbart.

Dertil neddeler Vestforbrændings afdeling i Frederikssund nu haveaffald fra genbrugsstationerne, inden den næringsrige løv-del går til kompostering og den energirige ved-del til forbrænding.

319.000 tons
- Ressourcerne i affaldet skal udnyttes optimalt. Jo renere sorteret og jo større mængder man har, jo stærkere står man, når man skal afsætte ressourcerne. Derfor afsætter kommunerne affaldet til genbrug samlet gennem Vestforbrænding, siger Ole Bondo Christensen.

I 2013 kom der i alt 319.000 tons affald ind på de 24 genbrugsstationer. Heraf gik ca. 230.000 tons (71,8 procent) til genbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078