23948sdkhjf

Siemens indvier mølle-overvågningscenter

Onsdag åbnes Siemens’ nyeste satsning – et overvågningscenter i Brande, hvor vindmølleproducentens eksperter kan overvåge 8.000 møller verden over.
Siden 1998 har alle Siemens-møller været udstyret med en række sensorer, der fx måler temperatur, tryk, vibrationer og accelerationer i vindmøllerne. Det giver millioner af datainput hver eneste dag, og det er de data, som Siemens nu vil analysere i det nye servicecenter. Det skriver Ingeniøren.

Her har 130 teknikere til opgave at overvåge 8.000 vindmøller og ud fra de mange data forsøge at forudsige og finde fejl i vindmøllerne.

- Vi kender ”normalbilledet” af eksempelvis vibrationsmålingerne på gearkasserne så godt, at vi er i stand til at sige, at nu er det tredje tandhjul i planetgearet, den er gal med, og hvornår det bør udskiftes, siger senior vice president i Siemens Wind Power, Ken Sørensen, til Ingeniøren.

Målet for Siemens er at løse 85 procent af alle fejlmeldinger fra centret og ligeledes at opdage 98 procent af alle fejl på større komponenter, inden de fører til et driftsstop.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/siemens-nye-moelle...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203