23948sdkhjf

Dansk Fjernvarmes fællesindkøb bliver til selvstændigt selskab

Dansk Fjernvarmes Handelsselskab blev stiftet torsdag med en række fjernvarmeselskaber som andelshavere.
Selskabet overtager Dansk Fjernvarmes arbejde med indkøb og kvalitetssikring af energibesparelser for fjernvarmeværker. Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Dansk Fjernvarmes Handelsselskab bliver en af de største aktører indenfor energibesparelsesområdet og får en omsætning på op mod 40 millioner kroner.

Det nye selsskab får 34 fjernvarmeselskaber som andelshavere. Hidtil har foreningen Dansk Fjernvarme tilbudt energibesparelsesarbejdet til medlemmerne, men dette arbejde har nået et volumen, som nødvendiggør, at det sker i et egentlig selskab.

-Handel med energibesparelser er blevet så stort og omfattende, at det ikke kan høre hjemme i regi af foreningen Dansk Fjernvarme længere, siger Kamma Holm Jonassen, der er vicedirektør i Dansk Fjernvarme og bliver handelsselskabets direktør, i pressemeddelelsen.

Teknisk konsulent Louise Overvad Jensen bliver den daglige ansvarlige i selskabet.

Dansk Fjernvarmes Handelsselskab, eller DFH, overtager arbejdet fra Dansk Fjernvarme, og kommer dermed til at stå for indkøb og kvalitetssikring af energibesparelser for 65 fjernvarmeværker. Samlet svarer det til formidling af 80 GWh, eller hvad der svarer til en omsætning i størrelsesordenen 40 millioner kroner.

Energibesparelser er et administrativt tungt arbejdsområde for de enkelte fjernvarmeværker. Derfor etablerede Dansk Fjernvarme et fælles indkøb af energibesparelser, for at give fjernvarmeværkerne en lettere og mindre ressourcekrævende mulighed. Det er denne ordning, som er altså blevet så stor en succes, at den nu skilles ud i et selskab.

Fjernvarmeværkernes samlede energibesparelseskrav er på 3,7 PJ, som svarer nogenlunde til det dobbelte af fjernvarmeforbruget i Randers. Det krav vokser i 2015 til 4,3 PJ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093