23948sdkhjf

Danmark og staten Maryland forlænger energisamarbejde

Staten Maryland i USA får fortsat gavn af danske erfaringer på havvindmølleområdet.
Energistyrelsen og Maryland Energy Administration har netop forlænget den eksisterende aftale mellem Danmark og staten Maryland. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Med udgangspunkt i en fælles målsætning om at mindske CO2-udledningerne, har Danmark og staten Maryland forlænget den nuværende samarbejdsaftale om havvindmøller.

Aftalen baserer sig på videndeling af danske erfaringer i forhold til udbud og regulering af havvindmølleparker, ikke mindst risikostyring i forbindelse med etablering af havvindmølleparker. Derudover har Danmark kontakt til de transmissions- og distributionsselskaber, der skal sikre forbindelsen til elnettet.

Bedre vilkår for offshore vind langs USA’s østkyst
Aftalen rummer et stort potentiale for offshore vind langs USA’s østkyst og ligeledes store dele af Vestkysten. Udover Maryland, har en række andre stater aktuelle planer om at udnytte vindressourcerne ud for USA's kyster og vil derfor kunne drage nytte af den viden, som Maryland får igennem samarbejdet med Danmark.

Det bilaterale samarbejde med én delstat vil således kunne få en positiv effekt i forhold til andre amerikanske kyststaters udbygning med offshore vindenergi.

Næste større skridt i samarbejdet er dansk deltagelse i en offshore vindkonference, som finder sted i Baltimore, Maryland, 12.-14. november.

Baggrund
I november 2013 indgik Klima-, Energi- og Bygningsministeriet en samarbejdsaftale med Marylands Energiadministration om havvindmøller. Aftalen var gældende til udgangen af 2014, men er nu forlænget med et halvt år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11