23948sdkhjf

Bedre plads til mindre vindudviklere

En øget fragmentering af vindmølleejerskab i Europa har skabt mere plads til de mindre vindudviklere, viser ny rapport fra Make Consulting.
Det skriver Ritzau Finans ifølge EnergiWatch.

Ifølge rapporten ejede de 25 største vindmølleejere ved udgangen af 2012 47 procent af al installeret kapacitet, et tal der siden er faldet til 44 procent, hvilket ifølge direktør og partner i Make Consulting blandt andet er drevet af en øget fragmentering af vindmølleejerskab i Europa.

Han forklarer blandt andet de større investorers dalende lyst til at investere i ny kapacitet med balancebegrænsninger, og lav indtjening på konventionel elektricitetsgenerering.

- Der er så nogle af de mindre spillere, som har samlet noget af det op - med en øget grad af fragmentering til følge. Hvis man kigger på det med mølleproducentens øjne, så betyder det jo, i hvert fald i Europa, at man ikke kun skal koncentrere sig om de store, men at en del af vækstlaget også ligger på nogle af de mindre spillere, som har taget en større del af væksten, siger Steen Broust Nielsen ifølge EnergiWatch til Ritzau Finans.

Originalartikel: http://energiwatch.dk/Energinyt/Renewabl...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078