23948sdkhjf

Geotermi er for dyrt for københavnerne

Indtil 2035 kommer geotermi kun til at spille en lille rolle i den københavnske varmeforsyning.
Planchef Thomas Hartmann fra Hofor er helt sikker på, at der ligger masser varmt vand i Københavns undergrund, som vil kunne bruges til fjernvarme. Alligevel spiller geotermi kun en lille rolle i Hovedstadens Varmeplan 3, der skitserer forskellige perspektiver for fjernvarme-udviklingen frem mod 2035 og 2050. Det skriver Ingeniøren.

Bag rapporten står CTR, Veks og Hofor, som skitserer flere forskellige scenarier for varmeforsyningen, og kraftvarme produceret via biomasse og affald bliver hovedkilderne. Til gengæld kommer store varmepumper og geotermi i rapportens såkaldte ”Alternativ 1” kun til at fylde 11 procent. Konklusionen er baseret på en gennemregning af et geotermisk demonstrationsprojekt på 75 MW, som man i 2025 forventer at sætte i drift i Nordhavnen.

- Denne gennemregning gav som resultat, at investeringen ikke kunne tjene sig hjem på 25 år, og at anlægget forventes at opbygge et samlet underskud på 600-700 millioner kroner i sin levetid – sammenlignet med en varmepris, baseret på træpiller, affald og træflis, siger Thomas Hartmann.

Hos Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab medgiver direktør Søren Berg Lorentzen, at geotermi kræver store etableringsomkostninger, men som fordele fremhæver han, at anlæggene når de er bygget ikke påvirkes af prisstigninger på brændsel, og dermed er driftsøkonomien mere forudsigelige end for eksempel anlæg baseret på biovarme.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/derfor-faar-koeben...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094